luni, 24 mai 2010

Counting through tears

Doare.Al naibii de tare!Nu-i narcotic,nu-i hipnotic,e pur si simplu catastrofal.Apocalipsa.Dupa mine!Hai sa decapitam niste cifre...
1...e singur,e sihastru,e disperat dupa gustul unei singure picaturi de sange frematande din degetul amantului nocturn.Printre papadii uscate in galben,el isi fumeaza tigara fara filtru sub ploaia uscata de stele piepernicite,sorbind lacom haosul imbibat in calm al eternului sau sec.Glorios si schizofrenic concomitent.
2...imbratiseaza capricios statutul cuplului,mirosul dubios de dulce al cuvintelor faurite de inimi surescitate,al buzelor invinetite si al limbilor neastamparate.Se fofileste atunci cand starea crepusculara il trimite din zi in noapte,din noapte-n zi,din viata-n moarte si din moarte-n viata.E ciclic.E nestavilit.E o pereche de ochi albastri.
3...culege laurii unor flori incandescente pe cerul de smoala al verii.Vinul stacojiu il elogiaza prin picaturi aruncate-n minti volatile si pe trupuri doritoare.Are un iz obraznic si puritan de cate ori e trezit din cuibul sau sacru.Nu accepta compromisuri decat in dragoste.Atunci il pierdem in vagauna propriului eu.
4...e mulat din fibre de cafea ce hiberneaza in poale de tinere imbracate-n catifea.E impacat cu sine si adesea se divide in fratele de arbore secundar.Nu-i place ignoranta si se retrage adesea in fantezii adolescentine alaturi de alti actori precum palme,tipete,impacari,levantica,zahar,gene.Bipolar convins.
5...randunici impodobesc cerul fiecarei dupa-amiezi de mai cu portative stridente sau fermecatoare in purpuriu.Fire delicata,usor scoasa din rama conventionalului,se distinge dintr-o multime omogena prin palmele de satin ciupit.Devine brusc o coasta invenitata ce raneste comportamentele oarbe.Extrem de razbunator si sadic.
6...cauta sa impace demonul cu ingerul la un ceai de ierburi orientale,alegandu-se doar cu un razboi de principii,rani superficiale,mese rontaite de carii rasturnate.Coada fluturanda gusta aerul si-l filtreaza,trimitand granulele sigure spre pantecele rotund sa germineze o noua fiinta ludica.Verde crud si fosnitor are pictat pe frunte.
7...manunchiuri de vise valseaza conventional pe sub nasurile muritorilor constant,maturand cu piciorusele lor plapande vieti si carne,moarte si huma,trecut si viitor.Intoleranta la latenta,pofta iremediabila de etern,frica de nimic.Poate doar de el insusi.E ascutit ca sa-si doboare inamicii si sa-si indeparteze prietenii.Urca zidul mereu,mereu,cade in obisnuita prea des.Nu pupa decat obraji entuziasmati.Sau prosti.
8...isi poarta mandru costumul pretios din cristal straveziu peste veacuri,in lipsa de durere sau memorie.Vede orizontul pana la ultima particula lesinata si-l seduce prin unduiri dramatice.Mananca umeri laptosi,construieste masini rapide de amagire,darama conceptii prafuite ascunse in dulapuri moi.Nu-i decat un cuplu de nulitati ce s-au contopit si au dobandit vesnicia.Atat.
9...e geamanul care si-a gasit rostul in verticalitatea scheletului,preferand nutrirea unor sentimente flegmatice de mediocritate.Superficial si anost,pacaleste prin trufie instabilitatea mersului prin univers.Fara compasiune,se imbata cu lichiorul extras din bratul inveninat.Nebun.Fara indoiala.
10...mii de lacrimi adun in borcane de argint si le scriu povestea pe podeaua camerei imbacsite.Fantomele incearca sa ma calmeze,insa eu le alung existenta cetoasa prin miscari violente ale bratelor si blesteme de pelin.Crud.Si zornaie borcanele,zornaie lugubru,asa cum face nisipul din clepsidra accea de sub pat.Tic,trece,tac,trece...El e privilegiat,e mare,e deja numar,dar daca-l diseci e doar un nenorocit:solitarul si nimicul.Perechea fatidica.

2 comentarii:

Ada spunea...

genial, honey :) :x

Adriana spunea...

:">
honey bunny!:*:X
>:D<