sâmbătă, 24 decembrie 2011

Devoured


Cred ca a venit momentul sa-mi pun o dorinta.Parca acesta era obiceiul:spui ce iti doresti si speri sa primesti sau sa se indeplineasca acel "ceva".Bine.
Imi doresc o pasiune.Un motiv.O alternativa la tot ce danseaza pe marginea prapastiei dintre absurd si tragic.
Stiti care este noul meu cuvant preferat? "Mistui"."A mistui".Simpla lui pronuntare ma duce cu gandul la un foc cosmic,nascut ca sa distruga si distrus ca sa se nasca perpetuu.Ma oboseste,ma impulsioneaza,ma sperie,ma incurajeaza,imi taie respiratia si ma izbeste cu o briza proaspata-toate intr-un singur val al gurii.Nici nu trebuie sa-l aud,ci doar sa-l conturez cu buzele,fie ale trupului,fie ale mintii.
Il vreau tatuat pe coaste.Impletit in tesatura plamanilor.Inconjurand si metamorfozand granitele imaginatiei.Il vreau ca parte componenta si organ functional.Il vreau prea mult si asta deja ma consuma,dar nu cum ma asteptam...
In ceasurile de singuratate,cand esti nevoit sa-ti auzi gandurile din trecut,prezent si viitor,atunci sopteste monstrul abia trezit:...si tu,cine?
In definitiv,cred ca tanjesc dupa un talent.Mai specific,unul original si propriu.Acel strat superior care sa ma imbrace pana si in orele de goliciune.Stanca din mijlocul marii.Salvarea unei vieti efemere.Imi cer in mod public harta.
Incerc sa ma descopar.Pana la miezul incandescent,cata piatra!
Imi doresc un chibrit care sa nu se stinga niciodata.

4 comentarii:

Laur spunea...

tot ce scrii, si tot ce transmiti este extraordinar... te admir... :)

Adriana spunea...

multumesc din suflet,inseamna enorm pentru mine! :)

Iulian Florea spunea...

Ei bine,uite ca acum stiu.Ma gandeam daunazi, ce gand sa-ti gandesc la cumpana anilor.Acum stiu: In Anul Nou si restul ce-or sa vina, dorinta ce ti-ai pus-o aici, implini-ti-se-va!

Adriana spunea...

sa fie! sa se implineasca! sa infloreasca! :)) :)