marți, 23 martie 2010

Rain is my second skin

Schimbare dramatica.Indiscutabil!Decorul si-a decojit strategic foitele de vopsea in tonuri de lesin, spre a lasa valul spalacit a-l improspata.Inteligenta miscare...Oare?
A plouat,a plouat,a plouat!Iubesc ploaia!Ma inspira,ma imbraca,ma transforma intr-o varianta mai vie a ceea ce sunt in mod obisnuit,ma face sa-mi deschid cu adevarat ochii.Insasi rasuflarea ei de racoare pura ce-mi cucereste teritoriul plamanilor imbacsiti,insasi mana din lumini si umbre,imagini si scapari,duhuri si propuneri,chiar si margelele ce se sparg in sunet melodios de tare pe pleoape si buze...Ah,extaz!Efectul de narcotic ce il are asupra narilor asfaltul ud,incredibil de ud,parfumat de ud,sublim de ud este inefabil."Ploaie" inseamna,in dictionarul meu,"Renastere".
Pacat ca am tinut prea mult la aparente,nu se merita.Trebuia sa-mi ascult impulsul inimii nerabdatoare,caci ea stie mai bine decat orice gram nepretios de ratiune ce-i bine pentru mine,desi nu da mereu impresia asta.Trebuia sa arunc monstrul acela de ghiozdan dupa banca in smarald picurat.Trebuia sa ma descalt.Trebuia sa ma arunc in vastul ocean de asfalt lacrimat.Trebuia sa dansez pe melodia ce-mi urmareste viata in acorduri simple,dar cutremuratoare.Trebuia sa beau o ceasca euforica de ploaie.Trebuia sa zambesc norilor posomorati si sa-i fac sa-mi raspunda inapoi.Trebuia...sa ma accept asa cum sunt eu!N-am facut-o...Nu-i nimic!Data viitoare...
Tu unde pleci cand toate te indeamna sa ramai?Lasa..Nu trebuie sa stiu.Raspunsul e acolo,undeva,in lume...

3 comentarii:

Rms spunea...

Da... buna treaba!!!

Anonim spunea...

Si eu in general sunt fascinat de ploaie. Ascult deseori Stranger in Moscow de la MJ si incerc sa surprind clipa aia pierduta dincolo de barierele lumilor noastre mentale, cand parca granita de demarcatie dintre noi incepe a se estompa, si noi, rataciti printr-un univers care ni se pare nesigur de gol de semnificatie, ne punem pielea la bataie pentru a trai un moment de voluptate singuratica... "It's raining, get your borderline space flowing!" (J.Updike)

Adriana spunea...

ms
ms:))

asheara
m-ai lasat fara cuvinte...si asta e un lucru mare!:)):P