sâmbătă, 10 aprilie 2010

Broken bones


Eu nu-mi gasesc locul in lumea asta.Vorbesc la modul cel mai serios posibil,iar asta e deja notabil in gravitatea sa...Scaunul ma scuipa in aschii ascutite,multimile de oameni ma indeparteaza prin scarba si dispret,prieteniile ma stanjenesc,perspectiva amorului ma panicheaza in aceeasi masura in care ma lasa rece.Incontestabil,cutia de sticla ce ma delimiteaza invizibil de lumea conventionala isi da toata silinta pentru a ma induce intr-o eroare benefica ei.Hranindu-se cu emotiile mele,satisfacerea ei este infinit mai rumena in momentul in care ele tind spre cenusiu.Eu nu-mi doresc sa ma controleze,insa nu cred ca am vointa s-o controlez eu pe ea!Dureri,cand o sa deveniti din miere iarasi?Si,apropo,cumpar loc viabil in univers...

"Selina statea pe spate.Campul era infinit si verde.Haina de lamaie se inmuiase de tot in roua lui august cel matinal,iar parul negru scurt intepa pe alocuri pamantul ce casca prin crapaturi bogate.Bratele erau certate,formand o cruce galbena.Esarfa cu model de lava dantelata,trandafir zdrobit,nea rontaita o tinea de mana.
-Bun...Acum ce?Ce ma fac?!Niciodata nu se gandeste la detalii,niciodata la cele cruciale!D-aia il iubesc,nenorocitul...Cum sa ma mai scol eu de aici cand toate oasele-mi sunt macinate si imprastiate prin trup?N-am vlaga nici sa-mi sustin moral plamanii a mai continua,nici buzele a mai rosii,nici privirea a-i mai cauta silueta intre zimtii unui fermoar numit orizont...Amantul meu suav,ucigasul meu calculat,frate al zambetelor mele acum desperecheate,de ce-mi faci una ca asta?!Itit spun eu de ce:pentru ca esti un retardat sentimental,aia esti!Lua-m-ar naiba sa ma ia...Hai,Selina,usor,usor,gasim noi un liant oaselor tale rupte..."
Cauta incet prin buzunare:o bomboana mentolata,cateva scame,un biletel...Un biletel?!
Bea-ti cafeaua in dimineata asta dintr-o suflare.Daca dai zatul la o parte cu lingurita viselor noastre,n-ai sa regreti.Dragoste!
C.
Rase amar.Atunci gasise inelul.Viata stupida ce-i era data a trai!Nici ciocolata n-o mai putea urni acum.Esarfa cauta imbratisarea soarelui,manata fiind de un vant galant.Selina o elibera.Macar una din ele sa gaseasca fericirea..."

Maine,poate ceva macabru.

4 comentarii:

Ada spunea...

Nici lumea asta nu-si gaseste locul in noi..
>:D<

Anonim spunea...

Esti din ce in ce mai postmoderna in ultimele texte, ca stil, limbaj, tesatura ideatica... o turnura extrem de placuta. Cu totii pornim dinspre proza onirica si ajungem aici in cele din urma...

Anonim spunea...

"Eu nu-mi gasesc locul in lumea asta." Da nici nu-i nevoie. Deja o ai pe a ta, care e mult mai frumoasă decât asta obişnuită.

Hugs!

Adriana spunea...

Ada
cam asa e...:|
>:D<

asheara
multumesc pentru apreciere :)

Mada
in lumea mea au loc revolte dese si de aceea, uneori, e mai searbada si daramata decat cea reala...
>:D<