joi, 6 ianuarie 2011

Din pacate...

Traim intr-o lume perfecta.Totul e perfect.Pana si perfectul e perfect!Logica domneste la fiecare pas,insusi bietul gandac de bucatarie se supune unei implacabile ordini firesti.Suntem atat de fericiti incat zilnic plangem mari si oceane...de bucurie!
In aceasta lume perfecta,unde si scamele ori crapaturile din trotuar sunt concepute dupa un mulaj fara de greaseala,omul e judecat dupa varsta,nu dupa ce a trait pana atunci,cum gandeste sau cum vede lumea,baza punandu-se pe numarul mai mare/mai mic ce-l defineste social.Mi se pare normal.In acest univers restrans,nu conteaza ce ai realizat,cat de bun esti in ceea ce faci sau cat ai reusit sa schimbi lumea prin micul tau efort numit "viata",ci cand/cum/unde ai "fucked up big time",astfel incat sa ramai in memoria colectivitatii prin "the bad stuff".Mi se pare normal.In acest cort urias sub care ne adapostim cu totii existenta,sunt din start elimitate originalitatea,opinia personala sau impulsul de a le da pe toate naibii si a face totul dupa cum dicteaza imnul inimii,asta daca interfereaza cu "tiparul" metrului patrat de societate de care apartinem,disensiuni ce apar in 99% din cazuri.Mi se pare ABSOLUT normal.Pai ce mama ma-sii,suntem de capul nostru pe pamantul asta?!Eeei...
Nu!Din nastere se disting oameni care nu-s DOAR oameni,ci "super-oameni",cei capabili sa conduca precum papusarii un set gigantic de creaturi neainsufletite,handicapate fizic si mental,intr-o disperata nevoie de sfori.Pe scurt,noi restu'. Ii respect si ii admir pe acesti putini "alesi" deoarece au taria sa-si asume responsabilitatea pentru atatea suflete,sa le comande singurul timp ce-l au la dispozitie( vreodata,poate),reusind sa conceapa un model dupa care ar trebui sa ne urmam calea fara abateri.No sex,no drugs,no rock&roll.Clar!
Ce,vrei sa traiesti dupa cum te taie capul,gandindu-te ca-i viata ta si e dreptul tau natural sa faci ce vrei cu ea?Ca esti special si...UNIC? Vrei sa-mi spui ca ai tupeul sa te proclami stapanul propriului destin?Si ca vrei sa nu regreti nimic pe patul de moarte,oricand ar veni el? Du-te,ia-ti medicamentele si calmeaza-ti nesabuirea! "Sistemul" nu este bland cu tradatorii:exilul,damnarea,moartea.De ce sa te nenorocesti cand poti sa fii marioneta PERFECTA?

Din pacate,nici toata ironia din lume nu va schimba...asta."Ochelari de cal",viziune stramta,gandire ingusta,"life in a box",you name it.Ne lovim zilnic de ele si ele ne lovesc pe noi.Diferenta e ca noi nu ne dam batuti.
F.U.! celor care spun "imposibil".N-aveti imaginatie...

Niciun comentariu: