joi, 26 ianuarie 2012

Someone better,something greater


"There will always be someone better than you at something."

Gelozia este o jigodie! Mai intai,te face sa realizezi ca ai un miliard si una de dizabilitati sociale ori culturale pe care nu ai vrut niciodata sa le vezi cu sinceritate.Apoi,te umple de conceptii bastarde ale orgoliului.Dispretul fata de fiinta ce te-a detronat atinge proportii cataclismice,ca si cum sfarsitul lumii tale s-ar desfasura acum in slow motion. Le coup de grace?Ajungi sa te compatimesti,stiind ca lupti intre ura fata de celalalt si ura fata de sine.
Vrem sa fim unici,perfecti,de neoprit.In mintea noastra,ocupam piedestalul cel mai stralucitor.Nu prezentam defecte in adevaratul sens al cuvantului,ci proiectii deformate impuse de societate.Da,avem dreptul natural de a ne declara conducatorii supremi ai propriei constiinte.Da,singurul loc unde suntem izolati pe deplin este intre peretii de os ai craniului.Da,egoismul etic ne-a ajutat,in mare parte, sa supravietuim si sa evoluam.Insa...
Intotdeauna va exista cineva mai bun decat tine.Societatea ne "obliga" sa percepem aceasta inegalitate ca un chip al originalitatii sau cine stie ce eroare mistica a naturii.Desigur,imbratisam ideea,o promovam,profitam,planeta isi continua rotatia in deplina armonie cu rasa umana.Ce-i spui,totusi,pe intuneric,unui suflet mediocru,care nu stie cine e,unde se afla si ce-i va aduce ziua de maine?Cum ii explici ca nu va fi niciodata pe aceeasi treapta cu cel de langa el?Cum il consolezi?Cum ii impulsionezi pasul inainte fata de caderea in gol?
Daca va asteptati la un raspuns plauzibil,ei bine,nu-l am.Pentru mine,treaba merge cam asa:te nasti,traiesti,dispari.Intervalul dintre cele doua porti va avea atata insemnatate cat ii vei oferi tu.Numai tu.Ai de ales intre gelozie si indiferenta,dar asta nu inseamna ca una o exclude pe cealalta.
Pana la urma,solutia se afla undeva intre succes,resemnare si autodistrugere.

Niciun comentariu: