vineri, 1 iunie 2012

A child no more

C'est fini! Nu pot sa cred ca a trecut timpul si refuz sa arunc ancora.Refuz sa scufund in mine un vas facut din patru ani de viata noua si clipe la fel de rare ca perlele oceanului.Unde au fugit orele si de unde am plecat?Mi-e greu,mi-e foarte greu,mi-e greu sa spun cu adevarat "Gata!".
Am inceput liceul pe ploaie,pe ploaie l-am terminat!Si nu pot decat sa ma minunez si sa constat ca toate au avut soarta unui cerc:au pornit,au calatorit,s-au incheiat.Diferenta este ca povestea noastra s-a maturizat la fel de suav ca vinul bun,fiecare ceas petrecut impreuna adaugand o nota noua parfumului armonizat.
Suntem oameni si asta spune totul!Prin urmare,am avut momente cand abandonul si aruncarea tuturor proviziilor peste bord sunau mai bine decat insasi chemarea unei sirene.Dar ne-am invatat de fiecare data lectia si,la nevoie,am schimbat directia.
Iar capitani iscusiti am avut cu zecile!Fiecare si-a pus in joc experienta si priceperea,rezultatul voiajului fiind unul de necontestat!Desigur,echipajul n-a rezistat uneori tentatiei de a porni o rascoala-la o adica,noi nu trebuie sa ne distram cumva?Insa cel mai de seama lider a fost alaturi de noi inca din primul ceas,pe ape tulburi sau in zile senine,in vreme de prosperitate si pe timp de furtuna!Sub faimosul nume de "Diriga",ne-a fost parinte in mijlocul marii si ghid bland cand ni s-a stricat busola sufleteasca.Nu pot decat sa-i spun "Multumesc!" pentru comorile pe care m-a ajutat sa le descopar si pentru faptul ca face parte din viata mea.Captain,this one's for you!
Am ales sa imbrac legenda noastra,a "nelegiuitilor" cu E in frunte,intr-un strat usor comic,insa aceasta metoda de conservare a amintirilor risca sa dea gres:nu mi-a zis nimeni ca exista apa mai sarata decat cea a marii!De stiam,imi salvam lacrimile in batiste si le faceam vele emotionale!Cata istorie!Cate prietenii! Cate lectii din cerneala si de pretuit!
Pot sa spun cu mana pe inima mea arsa de soare ca am avut parte de colegi minunati,unici,cat zece stele de mare fiecare!Nu o sa-i laud excesiv,nici n-o sa-i ridic pe un piedestal.Ii iubesc tocmai pentru ca au fost oameni reali,sinceri,cu bune si rele,o familie eterogena ce a muncit sa-si construiasca un camin intr-un mediu potential ostil.Cu chiul sau ore de psihologie dormite pe caiet,cu lucrari "vajnice" la istorie ori traduceri putin probabile la latina,cu "filosofeli" religioase sau drame literare,am fost una,am fost o clasa.Un loc placut,un sprijin la nevoie,o binecuvantare de care nici macar nu speram sa am parte.Guys,it's been a pleasure and an honor to share this adventure with you!
Am plans astazi cat pentru mult timp si m-am despartit de niste oameni geniali.Nu sunt trista ca s-a terminat,ci recunoscatoare pe deplin ca s-a intamplat.Le urez tot succesul din lume camarazilor mei anglofili si sper sa ne intalnim cat de curand la o sticla de rom si-o barfa.
Incepand cu acest 1 iunie,eu nu mai sunt copil.Nu mai sunt nici eleva.In mod cert,de astazi sunt...pirat!

Niciun comentariu: