duminică, 10 iunie 2012

Stamp of approval

"Sunt un om liber!Sunt un om liber!".Glumesc!Dar nu glumesc.Doar ca ma incearca o emotie noua si inca ii caut forma adecvata.Da,astazi chiar am votat pentru prima data!
Ca sa fie totul clar:nu ma fascineaza politica si sper sa nu ma afecteze "microbul" acesta prea curand.Desigur,daca vrei sa-mi ingradesti drepturile sau sa-mi furi de sub nas (libertatea),atunci imi iau torta si ma supar.Nu ca nu s-ar fura in mod constant (totul),doar ca factorul "evident" ma racaie pe creier.Una peste alta,ne jucam frumos pana la regimurile totalitare(sau astfel de tendinte in granitele democratiei) si nesimtirea curata.Cateodata,parca prima parte e mai usor de combatut...din pacate!(?)
Acestea fiind spuse,am votat.Stampila,buletin de vot,urne,tot tacamul electoral.M-am ferit constant de culoarea unui partid specific si nu mi-am racit gura de pomana incercand sa apar "inaltele standarde morale si sociale" ale vreunui candidat.Alegerea mea de a vota a fost una in virtutea simbolului.Am facut asta pentru cei care nu au avut sau nu au nici acum sansa de a o face.Spun "sansa" deoarece "privilegiu" este o abordare total incorecta,iar "posibilitatea" are o rezonanta ambigua.
Pentru toate femeile care erau considerate de societate inca un obiect de schimb si doar o sursa de produs mostenitori,o entitate fara voce si fara ratiune.Pentru toti sclavii legati cu trupul ori spiritul de un univers obtuz,cei pusi pe aceeasi treapta cu un animal in termeni de putere de decizie.Pentru toti barbatii a caror avere nu insuma suficient spre a le putea oferi puterea unui "da" sau a unui "nu".Pentru toti cei care au fost sau continua sa fie sub conducerea unui conglomerat de minti oarbe si egoiste,fiind obligati sa-si piarda identitatea in favoarea uniformizarii utopice.Si pentru toti cei care,dintr-un motiv sau altul,nu-si pot declara optiunea unui reprezentant in lumea asta mare si ciudata.Pentru acestia mi-am facut datoria,in aceeasi masura in care mi-am facut datoria fata de mine.
Stiu ca suna extrem de pompos.La naiba,poate suna chiar stupid pentru unii!Si poate ca este cu adevarat aiurea,iar eu sunt doar o nebuna cu acte in regula!Dar nu-mi pasa!Asta simt,cred sincer si asta ma motiveaza sa actionez.Pana la urma,un sac se umple bob cu bob si pasivitatea nu-ti da in viitor dreptul la revolta.Oricat de banal ni se pare acum gestul,nu trebuie sa uitam ca au fost vremuri cand semnifica un concept abia trecut in categoria "vis",daca nu chiar "imposibilitate".Sper din tot sufletul sa nu fie nevoie de o pierdere ca sa apreciem cu adevarat ce avem...
Inainte sa revin la comentariile si hartile mele chinuitoare,mai vreau sa spun doar un lucru:ii rog pe cei care m-au auzit cantand in cabina de vot sa ma ierte!Este un efect secundar al stresului si al faptului ca playlist-ul din capul meu merge automat/permanent.
May the ink on your stamps be ever in your favor!

2 comentarii:

Iulian Florea spunea...

Foarte matura judecata. Nu e pentru prima data cand re-verific varsta ce-o ai, mai mereu tind de a te gandi ca pe o fiinta cu mult mai multa experienta a vietii.
Nu are legatura, ce voi spune in continuare, cu postul tau de acum. Doar asta: Bafta la examenele pe care le-ai inceput de ieri si care se vor termina cu admiterea!
Iulian Florea

Adriana spunea...

Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si pentru urari! :)