luni, 21 ianuarie 2013

Last 19

Sunt batrana rau,maica.Sincer.Nici nu stiu daca sa ma bucur sau nu de "marea schimbare".Trec dintr-un spatiu in care puteam sa fiu lejer o "adolescenta prostuta" intr-unul care presupune maturitate,decizii importante,perspectiva de viitor (adica o suma de cuvinte pe care le voi ignora cu desavarsire,independent de suprematia lui "1" ori "2").O,Doamne!
Pe de o parte,sunt super entuziasmata si curioasa sa vad ce-mi rezerva ziua de maine si sunt gata sa traiesc o gramada de aventuri minunate.Pe de alta parte,ma gandesc putin speriata ca am ajuns la varsta asta ca prin vis,fara a realiza cine stie ce chestie si complet lipsita de un scop "maret" in sange.Dubios.
Ultimul meu 19 a fost cam tristut:camera cea goala de camin,cateva cumparaturi (cu lista uitata pe pat,doar sunt un geniu!),nelipsita mea mare de foi incarcate,portocale si cafea,alinarea venita din partea unei muzici in surdina,o tona de betisoare parfumate,sentimentul de animal prins in cusca,ganduri imprastiate.
Nu-mi pare nici rau,nici bine.Stiu ca totul va fi bine (dupa cum spune si cantecul,nu-i asa?),chiar daca acum totul pare foarte rau.
Pana la urma,nu conteaza o cifra sau un numar,ci cat de "copt" iti simti propriul spirit.Dupa calculele mele,cred ca am vreo...103 ani?Bine,sa nu exageram-102.
Chiar am mai crescut in anul ce tocmai sta sa treaca pentru mine.Evenimentele de tot soiul m-au fortat sa ma autodepasesc,iar clipele cu plus ma vor face sa zambesc pentru mult timp de acum inainte.Am fost binecuvantata cu o familie geniala,cu prieteni dragi,cu oportunitati unice-am eu oare dreptul sa ma plang de faptul ca m-am bucurat de ele inca un an?Bate-m-as c-un val,nici nu credeam altfel!
Varsatorul din mine cere sa fie infaptuita o celebrare lichida la miezul noptii-suc,oameni buni,suc!In plus,alcoolul n-are haz cand te insoteste doar umbra.Nu conteaza-good things come to those who wait.
Mai sunt 20 de minute pana implinesc 20 de ani,ceea ce mi se pare haios si putin premeditat (sue me!).Sunt gata si impacata si lipita de cana galbena.
Sufland intr-o bricheta,imi voi pune o singura dorinta:ca totul sa fie pur si simplu bine.

4 comentarii:

Mihaela spunea...

Bună! Hai să-ți povestesc ceva. Îmi arată vineri o colegă o compunere. Faină. În momentul în care mi-a spus numele copilului, imediat am răspuns : e luată de pe internet. Bineînțeles, profesoara, colega, nici n-a vrut să audă, ar fi fost culmea să accepte , de fapt, că-i așa de naivă. Scriu două rânduri și computerul m-a trimis pe acest blog. Eleva a copiat un text, l-a dus profesoarei, care s-a și grăbit să-i pună 10, deși, de regulă, avea numai 6. Elevii de azi sunt de-o șmecherie de neînchipuit.

Adriana spunea...

Sincer,nu stiu cum sa reactionez.Ma simt in egala masura flatata si dezamagita,desi stiu ca acest lucru reprezinta o realitate "de cand lumea".Cel mai rau imi pare ca elevul a preferat sa recurga la un "tertip" si nu a avut incredere in propria creativitate.Trist,chiar foarte trist.

Mihaela spunea...

Acum am citit că de curând a fost ziua ta. La mulți ani! Să fii sănătoasă și să faci totul, absolut totul, să fii fericită!Și mai ești și Vărsător...
Copiii de azi nu mai sunt creativi, n-au imaginație, nu citesc, se exprimă prin onomatopee și 1-2 silabe. N-au pasiuni.
Furtul intelectual e la fel ca furtul din magazin, din casa sau de mașini. Să nu înveți nimic, să nu-ți faci temele și să răscolești internetul după tot felul de subiecte pe care să iei 10 , zău, nu e în regulă deloc cu copiii.

Adriana spunea...

In primul rand,mii de scuze pentru raspunsul intarziat,insa abia ieri am terminat cu sesiunea.Mai bine spus,ea m-a "terminat" pe mine.
Multumesc din suflet!Da,cea mai frumoasa zodie!(Sunt foarte modesta,stiu,stiu.)
Nu cred ca e cazul sa generalizam,dar exista un sambure de adevar si in asta.
Din pacate,este probat faptul ca inca suntem la nivelul mentalitatii de tipul "daca e pe net,e al tuturor".Vorbesc din experienta-cand mi s-a cerut la facultate "bibliografie",m-am uitat putin stramb.Nimeni nu-mi impusese pana atunci in scoala/liceu acest lucru si nu eram deloc obisnuita cu ideea.